Skoči na glavno vsebino

Kakšno pričakovanje prvošolcev in drugošolcev z matične in podružnične šole se je v sredo in četrtek zjutraj razlegalo na parkirišču.

Tutuuu … in že smo z vlakcem odbrzeli proti Olimju ter se vzpeli po Olimski gori globoko v gozd. Obiskali smo čarovnice in njihov dom – gozd v jesenskem času. Čas zlatih listkov v visokih krošnjah obsijanih s soncem in hladu pod njimi. A če moramo biti iskreni, smo se čarovnice ob prihodu kar malo prestrašili. Po malici pa smo nadaljevali pot malo bolj korajžno. Gospod Goran Knežević nas je doživeto popeljal v Deželo pravljic in domišljije. Že 50 let stara koča, ki je bila vikend njegovega dedka g. Jožeta Brileja, je v gozdu pravo razkošje in paša za oči ter duha. Z učno potjo najrazličnejših pravljičnih, zgodovinskih likov nas odpelje k čudenju o delovanju različnih predmetov in njihovi sestavi. G. Goran nam je na duhovit način predstavil uro zgodovine, geografije in še mnogo več.

Pravijo, da vsaka modrost nekaj stane. A nam je ravno g. Goran dokazal, da temu še zdaleč ni tako, saj nas je toplo sprejel popolnoma zastonj, za kar se mu lepo zahvaljujemo.

 

Besedilo: Nena Hrušovar
Fotografije: Milena Kranjčec, David Ivačič, Nena Hrušovar

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost