Skoči na glavno vsebino
V petek 13. maja je naš vrtec jubilejno praznoval. V praznično darilo smo zavili tri pomembne trenutke in sicer 50 let organizirane predšolske vzgoje v Podčetrtku, otvoritev novozgrajenega prizidka vrtca in otroškega igrišča v Pristavi pri Mestinju.
Zbrane so nagovorili župan Občine Podčetrtek Peter Misja, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ravnateljica Osnovne šole Podčetrtek Sonja Švajger, predsednik KS Pristava pri Mestinju Srečko Gobec in pomočnica ravnateljice za vrtec Urška Sovinc. Vsi vključeni otroci našega vrtca in zaposleni smo pripravili igriv program, prepleten s pesmijo in plesom. Otroci so se ponosno predstavili tudi s himno vrtca, ki so jo v letošnjem šolskem letu vzeli za svojo.
Po kulturnem programu je sledil prerez traku in ogled novih prostorov, ki so prostorni, svetli, opremljene z moderno opremo in didaktičnimi sredstvi. Novi igralnici imata pokrito teraso, ki bo najmlajšim otrokom omogočala bivanje na prostem tudi v slabem vremenu. Povabljeni gostje so si ogledali nove prostore, prejeli unikatna darila, ki so jih pripravili otroci skupaj s strokovnimi delavci in publikacijo, v kateri je strnjenih vseh 50 let delovanja vrtca. Otroci so v času ogleda povabljenih gostov ob ritmih otroške glasbe nadaljevali s praznovanjem in sladkanjem s torto, domov pa so odšli z nepozabnimi spomini in polni vtisov.
Veseli in hvaležni smo, da smo s skupnimi močmi ustvarili tako čudovit dogodek.
Iskrena hvala vsakomur, ki je v naš vrtec prinesel delček sebe in hvala vsem našim najmlajšim, ki so zares vredni vsega našega truda, časa, potrpežljivosti, dela in vzgoje.
Želimo si, da s skupnimi močmi še naprej ustvarjamo in nadgrajujemo bogat mozaik našega vrtca, vključene otroke in odrasle pa bogatimo s svojo strokovnostjo, odprtostjo, prijaznostjo in toplino. Ob tem pa se veselimo novih, skupnih in zanimivih trenutkov ter prijetnih nadaljnjih let v našem vrtcu.
tekst: Urška Sovinc
foto: Borut Pihlar, Eva Humski, Ema Osojnik
video: idejno zasnovo so pripravile Branka Izda, Tanja Osojnik, Katja Lipošek, Teodora Sovič; montaža Branka Izda
publikacija: Katja Starček Erjavec, Urška Sovinc
(Skupno 356 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost