Skoči na glavno vsebino

Z osmošolci, ki sodelujejo pri interesni dejavnosti Konserviranje, smo se v ponedeljek, 5. novembra 2018 odpravili v Ljubljano, kjer smo si najprej ogledali konservatorski oddelek Narodnega muzeja Slovenije. Pod strokovnim vodstvom konservatorja-restavratorja Igorja Ravbarja smo se sprehodili po delavnicah konservatorskega oddelka, kjer smo si pobližje ogledali stare predmete, opremo ter opazovali konservatorje pri njihovem delu. Dobili smo veliko nasvetov in navodil, ki jih bomo lahko uporabili pri našem delu s starimi predmeti ter jih ustrezno zaščitili, da bodo o zgodovini naše šole pripovedovali še mnogim prihajajočim generacijam.

Naš drugi postanek je bil le nedaleč stran, in sicer v Slovenskem šolskem muzeju, kjer trenutno potekajo obsežna gradbena dela za postavitev nove stalne razstave. Kljub vsemu smo si pod vodstvom kustosinje Marjetke Balkovec Debevec in Mateje Pušnik ogledali trenutno muzejsko postavitev in različne prikaze šolskih predmetov. V muzeju so poskrbeli, da smo lahko ves čas aktivno sodelovali ter med drugim sedli za ozke klopi in začutili vzdušje šole nekoč.

Prijazen sprejem in pestra ter doživeta vodenja v obeh muzejih, še posebej pa potrditev, da smo se konserviranja in načrtovanja muzejske postavitve tudi mi pravilno lotili, so poskrbeli, da smo se domov vrnili polni pozitivnih vtisov.

Foto: Mihaela Juričan

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost