Skoči na glavno vsebino

Na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga je že 35. leto zapored organizirala Turistična zveza Slovenije, je ekipa OŠ Podčetrtek s projektno nalogo in spletno predstavitvijo zbrala največ točk v državi ter si prislužila zlato priznanje.

Pod vodstvom mentoric so mlade raziskovalne mojstrice pripravile v obliki menija oblikovano projektno nalogo Okusi spominov, v katero so vpletle obeležitev 230-letnice šolstva v Podčetrtku, spomine preteklih generacij in podrobneje predstavile zgodbo, ki jo nosi spominek Okusi spominov. Glavna sestavina kulinarično obarvane naloge in predstavitve so bile drobtine, ki simbolizirajo spomine in znanje ter predstavljajo spominek z uporabno vrednostjo.

Na spletnih tržnicah, ki so potekale v tednu pred prvomajskimi počitnicami, so naše devetošolke z izvirno in suvereno predstavitvijo pometle s konkurenco ter tako vsebinsko in vizualno dodelani nalogi dodale še dodaten zlati lesk.

Čestitke raziskovalnim mojstricam Neji Amon, Nini Bovha, Evi Humski, Maruši Jug, Emi Osojnik, Lari Šalamon in Taji Trunk.

Ponosni mentorici Simona Gobec Drofenik in Mihela Juričan

Fotografije: Borut Pihlar, Simona Gobec Drofenik

(Skupno 444 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost