Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

Pred nami je ponovno velik izziv.
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije določila, da se bo od 9. novembra 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence od 1. do 9. razreda izvajalo na daljavo.
Seznaniti vas moramo, da v primerih, ko je otrokom onemogočeno obiskovanje vrtca ali šole do vključno 5. razreda osnovne šole, zaradi česar nastopi obveznost zagotavljanja varstva otroka na način, da delavec ne more opravljati dela, se odsotnost z dela delavca presoja v okviru instituta višje sile. Višja sila daje delavcu tako pravico do odsotnosti kot tudi do nadomestila za odsotnost. O tem je potrebno obvestiti delodajalca v roku treh dni.
Na OŠ Podčetrtek bomo za pouk na daljavo uporabljali enotne komunikacijske kanale: MS Teams, videokonferenco Zoom in Arnesovo e-pošto. O organizaciji dela in podrobnostih vas bodo obvestili razredniki. Z učenci smo dorekli pravila komuniciranja. Drage učenke, dragi učenci, dokazali ste že, zaupamo vam in vemo, da boste tudi tokrat svoje delo opravili odgovorno.
Zavedamo se, da je ta situacija, spoštovani starši, zelo zahtevna tudi za vas, a se moramo z njo spopasti in narediti vse, da ohranimo optimizem, da se učenci čim hitreje vrnejo v šolo. Prosimo vas, da se z učenci najprej resno pogovorite o novi situaciji. Pomembno je, da si učenci naredijo urnik, da imajo miren kotiček za delo, da jih vzpodbujate. Imejte pregled nad tem, kdaj vstanejo, kdaj hodijo spat, kdaj in koliko časa so na družabnih omrežjih ter da so dovolj gibalno aktivni. Vljudno vas prosimo, da učencem pomagate tudi pri pripravi pripomočkov za delo.
V primeru morebitnih težav se obrnite na razrednike, svetovalno službo ali vodstvo šole.
O vseh nadaljnjih ukrepih vas bomo sproti obveščali.
Pazite nase in pokažimo, da zmoremo.

Sonja Švajger
ravnateljica

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost