Skoči na glavno vsebino
V šolskem letu 2020/2021 se je začel evropski program ‘priznanje digitalna šola’ (Digital Schools Awards) za spodbujanje in prepoznavanje inovacij, sodelovanja in razvoja spretnosti v digitalni tehnologiji med osnovni in srednjimi šolami. Podpirajo ga program Evropske komisije, nacionalni vladni organi, vključno z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, ter vodilna tehnološka podjetja, kot so HP in AMD ter Microsoft v Sloveniji.

V ponedeljek, 28. 3. 2022 je bil tako v Modri dvorani Kongresnega centra Celje slavnostni zaključek leto in pol trajajočega ERASMUS+ projekta A-SELFIE (Ključni ukrep 3 – Podpora razvoju politik in sodelovanju), ki je del Evropskega pilotnega programa priznanje za digitalne šole in združuje že uveljavljene nagrade za digitalne šole z orodjem Evropske komisije za samooceno šol, t. i. SELFIE. Več kot 90 evropskih osnovnih in srednjih šol je bilo izbranih za sodelovanje v pobudi, ki se kot prva te vrste izvaja v petih evropskih državah, in sicer na Irskem, v Litvi, na Škotskem, v Srbiji in pri nas v Sloveniji. Med povabljenimi šolami, je bila tudi naša Osnovna šola Podčetrtek.

Po izvedeni samooceni v kateri so sodelovali učenci, učitelji ter vodstvo šole in je bila zelo uspešna, je bilo potrebno zbrati še dokaze o uspešnem delovanju na področjih smotrne uporabe digitalne tehnologije. V celotnem času izvedbe projekta so potekala interna izobraževanja ter koordinacije s »kritičnim prijateljem«, ki je bil zadolžen za nepristransko in strokovno oceno našega dela. Obsežno poročilo je ob zaključku projekta povzela njegova koordinatorica podsekretarka na MIZŠ Petra Bevek: »Digitalna tehnologija je na OŠ Podčetrtek pomemben del strategije razvoja šole in je vpeta v večino dejavnosti, ki na šoli potekajo. Šola dosega nadpovprečno dobre rezultate pri kriterijih ‚Nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev’ ter na področju ‚Sodelovanja in mreženja’. Pri teh dveh področjih jih izpostavljamo kot primer dobre prakse in zadostujejo kriterijem mentorske šole v prihodnosti.«

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost