Skoči na glavno vsebino

Slovenska Bistrica; 7. junij 2023

Tudi letos so se šolska športna tekmovanja zaključila s posamičnim prvenstvom Slovenije v atletiki. Uvrstiti se med finaliste tega tekmovanja je že sam po sebi velik dosežek, saj gredo skozi sito šolskih, medobčinskih in področnih tekmovanj, praktično vsi slovenski osnovnošolci. Na tem tekmovanju ne sodelujejo samo športniki, ki se ukvarjajo z atletiko, temveč tudi najboljši športniki iz številnih drugih športov.
Naša šola je bila letos zastopana s šestimi posamičnimi finalisti, ter štafeto 4x100m pri fantih in bila tako tretja najštevilčnejša ekipa med vsemi šolami v Sloveniji.
Kljub temu, da jim ni uspelo osvojiti medalj, so se odlično odrezali. Tjan Jagrič je z novim šolskim rekordom dosegel 6. mesto v teku na 600m, Maurits Schmit 9. mesto v metu vortexa, 9. mesto je zasedla tudi štafeta 4x100m v zasedbi: Jan Šelekar, Maurits Schmit, David Novoselc in David Jereb. 10. mesto David Novoselc v metu vortexa, 11. mesto David Jereb v teku na 300m, 13. mesto Jan Šelekar v skoku v daljino in 18. mesto Timotej Plevnik v suvanju krogle.
Čestitke

foto Borut Pihlar

 

 

(Skupno 425 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost