Skoči na glavno vsebino

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od srede, 29. 1. 2020, poteka osrednja turistična prireditev v regiji. Med razstavljavci  smo se v sklopu izbirnega predmeta turistična vzgoja predstavili tudi učenci OŠ Podčetrtek.

Naša stojnica je bila ves čas zelo dobro obiskana, saj smo znali obiskovalce pritegniti (morda sta pri tem pomagali tudi ocvirkovka in zanimiva nagradna igra). Na koncu smo strnili svoje vtise ob razmišljanju o tem, kaj smo se novega naučili, kaj nam je bilo všeč in kaj smo novega doživeli.

Zelo všeč in zabavno nam je bilo delo na stojnici in privabljanje obiskovalcev, ki so nato zelo zavzeto sodelovali v naši nagradni igri. Ob delu in med pogovori z obiskovalci smo izvedeli veliko novega o sejemski dejavnosti in turizmu nasploh. Všeč so nam bile tudi predstavitve srednješolcev, ki so sodelovali na festivalu Več znanja za več turizma. Med stojnicami so se sprehajale tudi različne dobrovoljne maskote in sejmarji v narodnih nošah, ki so poskrbeli tudi za glasbo. Vsako uro se je na naši stojnici zamenjala ekipa in tako smo imeli veliko časa, da raziskujemo razstavišče in obiščemo tudi druge stojnice, kjer so predstavljali svoje kraje, produkte, doživetja, igre in druge turistične zanimivosti.

Pri delu smo se urili v potrpežljivosti in primernem komuniciranju. V praksi smo se naučili, kako pristopiti do ljudi in primerno predstaviti kraj, šolo in dejavnosti. Veseli smo, ker smo se pri vsem dobro izkazali.

Besedilo: Učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja

Fotografije: Učenci in Mihaela Juričan

Zahvala: Zahvaljujemo se čokoladnici Syncerus iz Olimja, ki je posebej za nas izdelala čokolade za sodelovanje na sejmu.

(Skupno 395 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost