Skoči na glavno vsebino

V soboto, 26. maja 2018, sta naša šola in vrtec sodelovala na prireditvi ob prazniku Krajevne skupnosti Podčetrtek. Vrtec je zastopala 2. skupina, ki je pod vodstvom Branke Izda in Mojce Plemenitaš uprizorila ljudski ples Trnuljčica je lep otrok. Na flavti jih je spremljala Lara Košir.

Sledila je Golica harmonikarjev Lucije Turnšek, Andraža Hedriha ter Žige Koširja, ki je nato svojo sestro Laro spremljal še pri skladbi Tri planike.

Po glasbenih točkah se je v Podčetrtek v podobi Blaža Fistriča vrnil pomemben predstavnik ilirizma Stank Vraz. Prijaznost in gostoljubnost krajanov sta izkazali Luna Lorger in Maja Pavčnik, ki sta Vraza seznanili s številnimi novostmi, ki jim je bil Podčetrtek priča od njegovega zadnjega obiska v 19. stoletju.

Polna dvorana gasilskega doma v Podčetrtku je v nastopih naših otrok uživala in pozorno spremljala predstavo, tako da je beseda slavnostnih govornikov še večkrat nanesla na Stanka Vraza in njegovo upravičeno presenečenje nad spremembami in napredkom, ki jih je bil deležen Podčetrtek skozi čas.

Foto: OKO

 

(Skupno 394 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost