Skoči na glavno vsebino

Tokratni tehniški dan za sedmošolce je potekal v knežjem mestu, kamor so učenci s spremljevalkami potovali z vlakom, in je vključeval obisk Srednje šole za gostinstvo in turizem v Celju ter dveh stalnih razstav Pokrajinskega muzeja. 

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem so se v sklopu dneva odprtih vrat naši učenci udeležili raznolikih delavnic, preko katerih so na zanimiv in aktiven način spoznavali šolske programe, ki jih šola ponuja. Učitelji in dijaki so delavnice in vodenje dobro zastavili, o čemer so pričali tudi zadovoljni obrazi naših učencev.

Sledil je sprehod čez mesto do Pokrajinskega muzeja Celje, kjer so nas ob fosilnih ostankih, najstarejši koščeni šivanki ter kamnitem in kovinskem orodju in orožju popeljali po razstavi o prazgodovinskem obdobju celjskega območja. Druga razstava je predstavila življenje in delo znamenite Celjanke Alme M. Karlin, pogumne in odločne pisateljice in poliglotke, ki je sama pred sto leti prepotovala svet. 

Za nami je pester dan dejavnosti, ki je zaobjel široko paleto predmetnih področij, obnovil in utrdil stara in ustvaril nova znanja. 

(Skupno 325 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost