Skoči na glavno vsebino
V četrtek, 19. maja 2022, so imeli učenci od prvega do petega razreda matične in podružnične šole naravoslovni dan.

V lepem, sončnem, vendar svežem jutru, so se veseli, nestrpni in v težkem pričakovanju odpravili proti železniški postaji v Podčetrtku. Že od daleč so zagledali vlak. Sprejela sta jih prijazna sprevodnica in strojevodja. Hitro so napolnili sedeže na vlaku ter navdušeni in nasmejani kar niso mogli verjeti, da so v dobre pol ure prispeli na železniško postajo v Celju. Da je bilo vse še popolnejše, je učence pospremil naš župan, Peter Misja, ki je delček poti, vlak tudi vozil.

V Celju so učenci najprej v mestnem parku pomalicali, nato pa se ob savinjskem nabrežju sprehodili do muzejev.

Četrtošolci in petošolci so odšli v Pokrajinski muzej, kjer so si četrtošolci ogledali kulturno – zgodovinsko zbirko in spoznavali življenje pomembne Celjanke Alme M. Karlin, petošolci so si ogledali Arheološko razstavišče Celeia – mesto pod mestom. 
Učenci 1. triade so odšli v Muzej novejše zgodovine, kjer so si ogledali edini otroški muzej v Sloveniji Hermanov brlog, si ogledali stalno razstavo Živeti v Celju, Fotoatelje in galerijo Pelikan ter se udeležili ustvarjalnih delavnic.
V starem mestnem jedru so se učenci posladkali s sladoledom, si ogledovali mogočne stavbe in se prepustili mestnemu vrvežu.

Polni vtisov so se z vlakom vrnili v domači kraj, z mislijo, da je bil naravoslovni dan zelo zabaven, zanimiv in poučen.

                                                                                                Darja Žlender, Suzana Pirman

                                                                                                Foto: učitelji RP

 

(Skupno 371 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost