Skoči na glavno vsebino

V večnamenski dvorani Podčetrtek je 9. februarja, dan po slovenskem kulturnem prazniku, potekala proslava s podelitvijo priznanj sveta območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Šmarje pri Jelšah.

S ponosom lahko povemo, da je naša sodelavka Mihaela Pihler prejela Jubilejno priznanje OI JSKD Šmarje pri Jelšah, ki je najvišje priznanje, ki ga lahko prejme posameznik ali skupina v OI JSKD Šmarje pri Jelšah za delo in udejstvovanje na področju ljubiteljske kulture. V obrazložitvi je zapisano:

“Gospa Mihaela Pihler je, vsestransko, akademsko izobražena glasbenica in izredna strokovna vodja. Vodila je veliko zelo uspešnih vokalnih sestavov in z njimi nastopala tudi na najvišjem tekmovanju zborov Sloveniji Naša pesem, kjer so dosegli visoka priznanja. Med drugim je bila je bila zborovodja v zasedbah, kot so: Mešani mladinski pevski zbor Veter Ljubljana, Komorni moški pevski zbor Celje, Vokalna skupina Freya iz Šmarja, Vokalna skupina Pegazove muze iz Rog. Slatine, v Podčetrtku pa v vokalni  zasedbi Osti jarej. Še vedno je v Podčetrtku umetniški vodja VS  Emine, ki jo je tudi ustanovila,  in Mešanega cerkvenega pevskega zbora. Kot strokovni vodja vodi Cerkveni mešani pevski zbor Podčetrtek od l. 2010. Pod njenim vodstvom je zbor doživel pravi preobrat, saj gospa Mihaela s svojimi idejami, fleksibilnostjo, z neumorno energijo daje zboru moč in samozavest, da zmore več, kot so kdaj sanjali. Zbor je pridobil na kvaliteti in si v slovenskem kulturnem prostoru utrdil svoj prostor. Pod njenim vodstvom uspešno nastopa na prireditvah v kraju, dosega visoke uvrstitve na pevskih  revijah, se povezuje s pevskimi sestavi iz drugih krajev in sodeluje z vrhunskimi glasbeniki. Gospa Mihaela Pihler se odlikuje tudi kot odlična mentorica svojim učencem. Občudovanja vredni so nastopi, ki jih izvaja z učenci Osnovne šole Podčetrtek. Vsakemu otroku daje možnost, da pride na oder in sodeluje. Zaupa jim tudi najbolj zahtevne skladbe. Petje nas povezuje in združuje. Peti pod taktirko ga. Mihaele je veliko lažje.”

Iskrene čestitke.

Foto: Časopis OKO

(Skupno 753 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost