Skoči na glavno vsebino

V petek, 18. 11. 2022, smo na matični in podružnični šoli obeležili dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk.

Na ta dan so učenci zajtrkovali lokalno pridelano hrano, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Po zaužitem zajtrku smo na šoli z različnimi dejavnostmi, tudi že tekom tedna, učence osveščali o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih in predelanih živil domačega izvora, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo ter delovanja na samo okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo ter o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Učence podružnične šole v Pristavi je obiskal čebelar, ki je spregovoril o pomenu čebel za človeka. Učenke plesnega krožka so ob zvokih glasbe zaplesale čebelji ples. Po kratkem kulturnem programu so se učenci posvetili uživanju lokalno pridelanih dobrot: maslu, medu, mleku in črnemu kruhu ter jabolku. V nadaljevanju dne pa so učenci še likovno poustvarjali.

Tudi za učence matične šole je bil v jedilnici organiziran tradicionalni slovenski zajtrk. Uvod v sam zajtrk pa je potekal že skozi ves teden, ko so se učenci pri različnih urah pouka pogovarjali o pomenu zdravega zajtrka, delu čebel in čebelarstvom pri nas. Učenci prvih in drugih razredov so pri pouku likovne umetnosti in podaljšanem bivanju izdelovali čebelice in narisali prelepe panjske končnice. Z obiskom je najmlajše razveselila tudi knjižničarka Saša, ki je s sabo prinesla kup poučnih knjig o čebelah in čebelarstvu.

 

Za konec pa še nekaj foto utrinkov današnjega dne…

 

Foto: Borut, Sašo in David

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost