Skoči na glavno vsebino

Če ne bomo brali, nas bo pobralo. Znamenite besede Toneta Pavčka, ki dajo misliti, kako je branje pomembno. Z branjem širimo besedišče, izboljšujemo pomnenje in koncentracijo, razvijamo lastno kreativnost, krepimo empatijo in domišljijo, se učimo … Dolgi zimski večeri nas vabijo, da ugasnemo televizijo, odložimo mobilnik ali tablico na polico, nato pa vzamemo v roke knjigo, jo prelistamo, nato pa se potopimo v ples črk, besed, povedi. In uživamo v svetovih, ki nam jih ponujajo le knjige.

Na podružnični šoli se zavedamo, koliko pozitivnih učinkov ima branje, zato smo k sodelovanju povabili knjižnico Šmarje pri Jelšah. Otroke želimo spodbuditi k bolj pogostemu obiskovanju knjižnice Šmarje pri Jelšah in njene enote v Podčetrtku. Knjižnica ni le prostor, kjer se bere, temveč je mnogo več.

Direktor knjižnice Šmarje pri Jelšah, dr. Marko Samec in knjižničarka Natalija Čokl Šoštarič, sta otrokom in učiteljem predstavila dejavnosti knjižnice za otroke – otroške matineje, pravljične ure, kino, gledališke predstave in bralno značko. Povabila sta jih k vpisu v knjižnico. Otroci so se z navdušenjem odzivali na njuna vprašanja, nato pa prisluhnili pravljici ter nagradnim vprašanjem. Vsak razred je prislužil knjižne nagrade, ki bodo obogatile našo šolsko knjižnico.

Prepričan sem, da smo spodbudili radovedneže, ki se bodo včlanili v knjižnico in  bodo z veseljem brskali po knjižnih policah šmarske knjižnice.

Tudi vas, dragi starši, vabim, da obiščete knjižnico Šmarje pri Jelšah in si v naboru prireditev in dejavnosti izberete nekaj zanimivega in lepega samo za vas. Lahko tudi samo knjigo, ki vas bo popeljala v svet zgodb in znanja.

FOTO: Sašo Oberski

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost