Skoči na glavno vsebino

VSI TRIJE ZBORI UVRŠČENI NA REGIJSKO TEKMOVANJE
V petek, 20. aprila 2018, so se pevci vseh treh zborov, ki delujejo na OŠ Podčetrtek udeležili medobčinske revije pevskih zborov, ki je bila v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Prepevali so v družbi pevskih zborov iz Rogaške Slatine in Rogatca.
Pevci so navdušili publiko in ocenjevalko revije s kvalitetnim programom, prepričljivo izvedbo, poleg tega pa tudi z izžarevanjem ljubezni do petja in sproščenostjo. Z vsemi tremi nastopi so privabili nasmehe na obraze poslušalcev, predvsem staršev, ki so napolnili dvorano Kulturnega centra.
Med poslušalci so bili tudi ravnatelji sodelujočih osnovnih šol. Naša gospa ravnateljica Sonja Švajger je med njimi vidno žarela.
Celostni nastop so z velikim aplavzom požele tudi predstavitve naših zborov, ki so jih pevci sami oblikovali.

“Dolgoletna želja naše zborovodkinje Mihaele Pihler se je izpolnila. Ste že kdaj slišali za Dunajske dečke? Ko je ustanovila naš deški zbor, je baje bil to prvi deški pevski zbor v Sloveniji. Med pevci smo nekateri že malo starejši, ampak še vedno dosegamo tisti tipični ton, ki ga lahko dosežejo le dečki pred mutacijo. Prisluhnite nam.”
MATIC PLEVNIK – deški zbor

“Mi smo otroški pevski zbor iz OŠ Podčetrtek, vodi pa nas odlična zborovodkinja Mihaela Pihler. Smo malo navihani in veseli, pojemo pa prekrasno. Boste slišali.”
ALEKSEJ IVAČIČ KOLAR – Otroški pevski zbor

“Prihajamo iz OŠ Podčetrtek. To piše na listu. Smo mladinski pevski zbor OŠ Podčetrtek. To tudi piše na listu. Na listu pa ne piše, da smo v zboru sama dekleta ( zaradi tega je zbor veliko boljši – smeh ). No, saj ni čisto tako. Naše dečke kar pogrešamo.”
ATENA IVAČIČ KOLAR – Mladinski pevski zbor

“Veselim se skupnih uspehov naših zborov. Celoletno delo je nagrajeno z zadovoljstvom pevcev, staršev, strokovne ocenjevalke, vodstva šole in občine Podčetrtek. Še posebej velik HVALA Občini Podčetrtek z županom Petrom Misija na čelu, ki podpira delovanje zborovskega petja nasploh in delovanje Deškega zbora kot nadstandardno dejavnost, ravnateljici Sonji Švajger in kolegom, vsakemu pevcu posebej ter staršem in skrbnikom.”

Besedilo: Mihaela Pihler, zborovodkinja
Foto: Nena Hrušovar, Jože Strniša, David Ivačič

(Skupno 619 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost