Skoči na glavno vsebino

V sredo, 5. 6. 2024, smo se z učenci devetih razredov odpravili na ekskurzijo na avstrijsko Koroško. Zgodovinsko obarvan dan smo začeli že ob 6.15, ko nas je voznik z avtobusom odpeljal izpred šole.

Najprej smo prispeli do Minimundusa v Celovcu, kjer smo v avtobus sprejeli našega vodiča Urbana. Skupaj smo se odpeljali do gradu Ostrovica. Tam smo s povzpeli čez 14 vrat, ki so služile obrambi pred turškimi vpadi. Kmalu smo odšli k cerkvi Gospe svete in k Vojvodskem prestolu, ki stojita na Gosposvetskem polju. Pot nas je vodila do mesta Celovec. Tam smo si najprej ogledali Knežji kamen, ki je razstavljen v Mestni hiši. Sledil je premor, kjer so učenci samostojno preživeli čas v mestu. Med potjo na avtobus smo srečali tudi naše učitelje, ki so ravno tako imeli ekskurzijo v Celovcu. Zadnja postaja našega celodnevnega druženja je bil ogled Minumundusa, kjer smo si skoraj vsi uspeli pogledati Celovec in Vrbsko jezero z vrha panoramskega kolesa.

Ekskurzija nam bo zagotovo ostala še dolgo v spominu, saj so učenci na poti domov peli slovenske pesmi in se skupaj veselili zaključka osnovnošolskega izobraževanja.

Foto: Petra Mirt

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost