+386 3 818 3320 - OŠ Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izoraževanja. Projekt uspešno že od leta 1996 usklajuje Andragoški center Slovenije v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov iz celotne države. Z njim želijo opozoriti na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in vlogah, ki jih posameznik v svojem življenju sprejema.V letošnjem šolskem letu se bo tudi naša šola z različnimi prireditvami in dogodki priključila projektu.

Na matični šoli vodi projekt učiteljica Eva Cankar. Na podružnični šoli vodi projekt učiteljica Suzana Pirman..

Več…

 

MATIČNA OSNOVNA ŠOLA

Ker v lanskem šolskem letu projekt zaradi epidemije ni bil izpeljan, so bile dejavnosti izpeljane v mesecu septembru. Prilagoditi smo jih morali trenutnim zdravstvenim zahtevam, zato smo jih izpeljali v okviru oddelka. Izvedli smo naslednje aktivnosti: uporaba spletne pošte in spletnih učilnicučenje učenjaprva pomočkako se soočiti s stresom in se v okviru kuharskega krožka naučili peči muffine

Učenci so se naučili pravilno oblikovati spletno pošto ter pripeti priponko v namene pouka ter se seznanili s spletnimi učilnicami. S pomočjo vprašalnika so učenci spoznali značilnosti dobrega učnega okolja in v skladu z le-temi oblikovali svoj učni prostor in izdelali tedenski in dnevni načrt za učenje.

Učenci, petošolci, ki obiskujejo kuharski krožek, so se v šoli najprej seznanili z receptom za borovničeve in čokoladne muffine in jih tudi spekli. Nato so jih pekli doma skupaj s starši.

Osmošolci so se seznanili z osnovami prve pomoči. Naučili so se nudenja pomoči poškodovancu in spoznali različne oblike ran in načine zaustavljanja krvavitev. Prav tako so se v okviru oddelčne ure naučili različnih tehnik za odpravljanje in samoobvladovanje stresa. Seznanili so se s spretnostmi sproščanja in z različnimi dihalnimi tehnikami.

Projekt vodi učiteljica Eva Cankar.

PODRUŽNIČNA OSNOVNA ŠOLA

Tudi na POŠ Pristava se bomo v šolskem letu 2019/20 priključili projektu: Teden vseživljenjskega učenja (TVU), ki poteka pod geslom »Slovenija učeča se dežela«. Projekt TVU je najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izobraževanja v Sloveniji. Poslanstvo TVU  je promovirati pomen, vlogo ter možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema – kot posameznik, član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti. Aktivnosti na naši podružnični šoli bodo potekale od 11. 5. 2020 do 24. 6. 2020. Namenjene bodo učencem, strokovnim delavcem, staršem ter starim staršem. V sodelovanju s starši naših učencev, strokovnimi delavci in zunanjimi sodelavci bomo v tem času organizirali ustvarjalne in likovne delavnice, potopisno predavanje, obeležili Svetovni dan čebel, izvajali bralne urice (učenci bodo brali mlajšim otrokom v vrtcu),  organizirali bomo vožnjo z vlakom, v Muzeju novejše zgodovine v Celju spoznavali življenje v preteklosti ter različne poklice. Vzporedno z aktivnostmi bomo v daljšem časovnem obdobju posebno skrb namenili zdravemu načinu življenja, življenjskim vrednotam (spoštovanje, osnovni vljudnostni izrazi…) ter medgeneracijskemu druženju.

Projekt vodi učiteljica Suzana Pirman.

 

Dostopnost