Skoči na glavno vsebino

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Projekt vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.
 Na matični šoli vodi projekt učiteljica Eva Cankar. Na podružnični šoli vodi projekt učiteljica Suzana Pirman.

Več o projektu…   

 

MATIČNA OSNOVNA ŠOLA

Projekt vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja –v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.
Matična osnovna šola se bo tudi v letošnjem šolskem letu priključila projektu in v okviru le tega izvedla različno dejavnosti v mesecu maju in juniju. Učenci devetošolci bodo prebirali prvošolčkom pravljice in se tako podali v svet pravljic. Pri uri bodo devetošolci pobliže spoznali znamenito in atraktivno Portugalsko. Sedmošolci se bodo podali na Urbani Jane’s Walk vodeni sprehod po domačem okolju. Prav tako bodo spoznali japonsko umetnost, ki temelji na prepogibanju papirja v določen lik. Učenci četrtošolci bodo v okviru kuharskega krožka spoznali nekaj francoske kulinarike in se v njej tudi preizkusili.

                                                                                                     Koordinatorica projekta Eva Cankar

 

PODRUŽNIČNA OSNOVNA ŠOLA

Tudi na POŠ Pristava pri Mestinju se bomo v šolskem letu 2022/23 priključili projektu: Teden vseživljenjskega učenja (TVU).
Skrb za okolje bo rdeča nit dejavnosti, ki bodo v okviru projekta TVU potekale v mesecu maju in juniju na POŠ Pristava pri Mestinju. Za učence bomo organizirali ustvarjalne in likovne delavnice, obeležili Svetovni dan Zemlje in Svetovni dan čebel. Izvajali bomo medgeneracijsko branje in bralne minutke v vrtcu. Učenci bodo spoznavali kulturno dediščino našega glavnega mesta, v Šolskem muzeju v Ljubljani bodo spoznavali, kako je bilo v šoli nekoč. 

Koordinatorica projekta na POŠ je Suzana Pirman

 

Dostopnost