Skoči na glavno vsebino

V razgibanem tednu otroka je svoje mesto našla tudi sejemska predstavitev ob Prazniku kozjanskega jabolka v Podsredi, kjer so šolo in kraj Podčetrtek predstavljali učenci interesne dejavnosti Turistični krožek.

Priprav na sejem, ki poteka v organizaciji Kozjanskega parka in promovira jabolko, ohranjanje biotske pestrosti ter do narave prijazno gospodarjenje s prostorom, smo se v šoli lotili že v septembru z zbiranjem zanimivih dejstev o izvoru, sortah, zdravilnih učinkih, sestavi in uporabi jabolk. Sestavili smo tri izobraževalne nagradne igre, prinesli domača jabolka ter pripravili ves potreben material za predstavitev na stojnici. V sklopu praktičnega dela smo si zastavili cilj, da jabolko uporabimo v celoti in tako je poleg jabolčne sladice iz naribanih jabolk nastal tudi jabolčni sirup iz olupkov in z vitaminom C bogatega peščišča.

Učenci so dobili priložnost razvijanja različnih interesov, zbiranja in širjenja informacij ter pridobljenega znanja, aktivnega sodelovanja pri praktičnem delu na sejemski predstavitvi ter krepitve ekipnega duha pri pripravah in sami izvedbi turistične promocije.

Letošnji Praznik kozjanskega jabolka je odprla predsednica države dr. Nataša Pirc Musar, ki se je ustavila tudi pri naši stojnici, kjer je med drugim uspešno rešila nagradni kviz o zgodovini naše šole in pohvalila vključenost in prispevek mladih v turizem in dejavnosti v lokalnem okolju.

https://www.predsednica-slo.si/sl/objave/kozjansko-jabolko-je-postalo-simbol-trajnosti-in-povezanosti

Foto: Sara Masnec in Mihela Juričan Šelekar

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 6)
Dostopnost