Skoči na glavno vsebino

V septembru – nacionalnem mesecu skupnega branja smo veliko časa posvetili branju.
Brali smo skupaj, brali smo sami, delili svoje izkušnje med seboj, razveseljevali z branjem tudi druge, ki še ne znajo brati ali pa iz kakršnihkoli razlogov ne morejo.
Brali  pa smo tudi zato, da smo jim preprosto krajšali čas in jih skozi zgodbe popeljali v čas otroštva in med dogodke našega časa.
Za varovance Doma ostarelih v Podčetrtku smo namreč organizirali medgeneracijsko branje. Bralne urice so potekale vsako sredo, izvajale pa so jih naše učenke, ki so takole strnile  doživete vtise:

Vzdušje v domu je bilo zelo sproščeno. Prijetno sem bila presenečena, kako so me domski varovanci zbrano poslušali in se smejali. Z veseljem se še kdaj odpravim tja.

Eva Humski, 7.b

Takoj, ko sem prišla v dom, sem začutila, kako so se starejši razveselili naše družbe. Zato se mi še toliko bolj zdi lepo in tudi pomembno, da smo se družili z njimi. Vesela sem, da sem s svojim obiskom naredila nekaj dobrega in osrečila starejše.

Larisa Ramšak, 9.a

Najbolj sem bila vesela, da sem dobila priložnost, da lahko sodelujem  na bralnih uricah v Domu ostarelih. Z zgodbo sem jih popeljala v svet današnje mladine, kar zagotovo ni bilo vsem razumljivo. Meni pa je bilo vseeno všeč.

Benja Murko, 8. b

Ko je učiteljica izbrala mene za obisk pri podčetrteških starostnikih, sem bila zelo vesela in si želim, da bi jih lahko s svojim obiskom še kdaj tako razveselila.

Nina Bovha, 7.a

Počutila sem se srečno, ker sem svoje veselje delila z njimi.

Lucija Turnšek, 9.b

Prispevek pripravila: Mara Hunski, knjižničarka
Foto: Mara Hunski

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost