Skoči na glavno vsebino

OŠ Podčetrtek je z ekipo učencev Turističnega krožka tudi v letošnjem letu sodelovala pri projektu Turistične zveze Slovenije Turizmu pomaga lastna glava. Tokratna tema projekta Športna doživetja bogatijo mladinski turizem jih je usmerjala v kreiranje športnega dogodka za mladino, ki so ga poimenovali Rudnica bike & trail.
Ekipa devetošolcev Gaje Zupan in Filipa Guzeja ter osmošolk Julije Strašek, Lili Zupan in Teje Amon je pod mentorstvom učiteljic Simone Gobec Drofenik in Mihaele Juričan Šelekar ter sodelovanja devetošolcev Mauritsa Schmita in Žige Vračuna napisala seminarsko nalogo ter zasnovala turistično predstavitev, ki je poustvarila delček narave z naše okolice in virtualni spust z gorskim kolesom po rudniških strminah. 

V sredo, 12. 4. 2023, se je ekipa učencev z mentoricama in spremljevalcema Borutom Pihlarjem ter Mitjo Pustiškom v Mercator Centru v Domžalah odlično odrezala tudi na sami turistični tržnici, tako da so poleg zlatega priznanja na 37. festivalu TPLG osvojili tudi zlato priznanje za najboljšo tržnico.
 Iskrene čestitke za dvakratno zlato! 

Zahvaljujemo se vsem učencem, ki so pomagali pri pripravah in zagotavljanju vse potrebne opreme, zunanjim sodelavcem, lokalnim turističnim ponudnikom, hišnikoma za pomoč pri oblikovanju stojnice in vsem zaposlenim, ki so kakorkoli prispevali h končni podobi našega projekta. 

Na šolski spletni strani še vedno najdete povezavo do seminarske naloge Rudnica bike & trail. Vabljeni k ogledu. 

Foto: Borut Pihlar

(Skupno 421 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost