Skoči na glavno vsebino

V sredo, 20. oktobra 2021, je za učence od 7. do 9. razreda potekal kulturni dan Gremo v gledališče. V SNG Maribor smo si ogledali gledališko predstavo Elvis Škorc, genialni štor. Gre za duhovito, zabavno in dinamično najstniško zgodbo po knjižni predlogi Janje Vidmar, ki povprečnega najstnika, ujetega v  rutino vsakdana, iztiri z novico, da se starša ločujeta. Po tem, ko se mu življenje postavil na glavo, je primoran postati še družinski terapevt in se, medtem ko rešuje probleme drugih, začne utapljati še v svojih. A nekako mu uspe rešiti tudi vse krute in zapletene zagate s sošolci, ki se mu posmehujejo in se nad njim izživljajo, mu uspe zlepiti koščke razbitega življenja in pobegniti samemu sebi naproti.

Nekaj svojih misli so po predstavi strnili tudi naši učenci.

 

Menim, da je bila predstava zabavna in poučna, saj je predstavila tudi vrstniško nasilje in različne odzive ter stiske otrok. Mislim, da je Elvis naredil napako, ko o svojih težavah ni govoril s starši. Predstava na splošno mi je bila všeč.

Nina, 9. A

Predstava mi je bila zanimiva, a na določenih mestih celo malce neprimerna. Najbolj zanimiv mi je bil zadnji del, ko so vsi nastopajoči zapeli skupno pesem. Najboljši lik mi je bila babica Vilma.

Hana, 7. B

Meni je bila predstava zanimiva, saj se je v njej ves čas nekaj dogajalo. Najbolj sta mi bila všeč začetni, predstavitveni del ter končni s petjem skupne pesmi.  Najljubši lik mi je bila sestrica Ela.

Teja, 7. B

Predstava mi je bila zelo všeč, ker je bila zelo poučna. Naučila sem se, kako se spopasti s težavami ter kako se upreti posmehovanju. Zanimivo je bilo opazovati, kako se je Elvis na koncu zelo opogumil.
Sara, 7. A

Gledališka predstava je bila zabavna, smešna in napeta.

Larisa, 7. A

Foto: SNG Maribor

 

(Skupno 246 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost