Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Podčetrtek tudi v letošnjem šolskem letu nadaljujemo z delom z nadarjenimi učenci. V mesecu oktobru smo odločili se za obisk nove pridobitve v Knežjem mestu – Tehnoparka Celje. Na spletni strani imajo zapisano: »V Tehnoparku Celje želimo pri učencih vzpodbuditi zanimanje za znanost in tehnologijo. Obiskovalci boste z obiskom parka pridobili neposredno izkušnjo iz naravoslovja in tehnologij. Pridobili boste zavedanje, kakšen pomen ima razvoj tehnologij za naše življenje in za svet v katerem živimo.« S temi mislimi smo se odpravili na petkovo popoldansko dogodivščino.

Tukaj so misli učenk in učencev, ki so obiskali Tehnopark.

V Tehnoparku sem bila prvič in bil mi je zelo všeč. Zelo poučno je bilo spoznati, koliko časa več za neko pot porabi invalid v vozičku kot zdrav človek. Zelo me je navdušila tudi robotika. Ob robotu smo plesali in ob tem spoznali česa je sposoben. Na konci smo izdelali vsak svoj denar. Sledil je kratek sprehod skozi mesto in osvežitev s sladoledom n Slivniškem jezeru.

Julija, 5. b

 

KO smo prispeli v Tehnopark Celje nas je vodič odpeljal do različnih postaj. Ogledali smo si znanstvene in zabavne interaktivne vsebine. Najbolj se mi je vtisnil v spomin robot, ki je bil odličen športnik. Bilo je super, še posebej, ker smo na koncu odšli na sladoled.

Tjan, 5. b

 

V parku smo delali različne preizkuse. Jaz sem se vozila z invalidskim vozičkom po poligonu. Sestavljen je bil iz različnih površin (kamenje, les, beton, klanec, vrata). Na vozičku sem se počutila dobro, a tega, da bi bil kdo celo življenje na njem, ne bi privoščila nikomur. Drugi so preverjali, kako hitre reflekse imajo tako, da so udarjali po osvetljenih gumbih. Potem smo odšli nadstropje višje, kjer smo se razdelili na skupine. Sama sem bila v skupini z Julijo in Tejo. Po načrtu smo morale narediti robotsko roko. Nato smo ugotavljali, kaj lahko z njo dvignemo. V Tehnoparku je bilo zelo dobro, saj smo delali veliko zabavnih stvari. Upam, da bomo še kdaj šli.

Maja, 5. a

 

Bilo mi je zelo všeč. Nisem si mislila, da bo tako zanimivo, kot je bilo. Videli smo veliko novih stvari in se zraven tudi kaj naučili. Najbolj zanimivo mi je bilo, ko smo oponašali gibanje robota in ko smo izdelali lasten denar za 20€. Zelo dober je bil tudi sladoled na Slivniškem jezeru. Bila je zabavno, zanimivo in poučno. Upam, da bomo še večkrat odšli v Tehnopark.

Teja, 6. b

 

V Tehnoparku smo videli 3D animacijo telesa koze, tekmovali smo v pritiskanju gumbov in ugotavljali, kdo ima najbolj hitre reflekse in kdo je najbolj hiter v vožnji z invalidskim vozičkom. Oponašali smo robota, sestavljali robotsko roko iz lego kock, izdelali denar. Meni najboljši del, da smo se s 3D očali »odpeljali« na 30 nadstropje stavbe in hodili po deski z grozljivim razgledom. Pri tem sem si pomagal s posebnim japonskim dihanjem. Po poti smo šli na Slivniško jezero na sladoled. Prišel sem domov varno. Imeli smo se fajn in bi še kdaj šel.

Vid, 5. a

V Tehnoparku smo delali različne poizkuse. Izmerili smo si, kako hitre reflekse imamo, kakšna razlika je, če po poligonu hodiš peš ali pa se pelješ z invalidskim vozičkom. Preizkusili smo očala za virtualno resničnost. Najbolj mi je bila všeč robotika, kjer smo izdelali robotsko roko. Na poti nazaj smo se ustavili na sladoledu. Bil je zelo lep dan in upam, da bom še kdaj šel v Tehnopark.

Matic, 5. a

(Skupno 672 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost