Skoči na glavno vsebino

Petošolci so le dočakali težko pričakovani odhod v šolo v naravi. Že lepo sončno jutro je napovedovalo, da se bodo imeli lepo.
Ob prihodu v hotel so jih pričakale lepo urejene sobe, zunaj pa dobri pogoji za uspešno izvedbo pedagoškega dela in plavanja.
Učenci so plavali v morju, razdeljeni so bili v tri homogene skupine, kjer so ob plavalnih učiteljih pridobivali nova plavalna znanja.
Znanje so pridobivali iz narave, opazovali so rastlinstvo in živalstvo v morju in pasu bibavice, pisali zgodbice, veliko so likovno ustvarjali, peli in plesali. Posebno doživetje pa je predstavljala vožnja z ladjico.
Vsak večer jih je spremljala nova dejavnost, ogled mesta Omišalj, različne športne igre, nakupovalni večer, ples in zaključni večer s kulturnim programom in podelitvijo priznanj in medalj.
Ob vsemi obveznostmi je bilo neizogibno medsebojno druženje, sklepanje kompromisov in novih prijateljstev, učenci so se navajali na samostojnost ob samopostrežnih obrokih, kar je bilo na začetku malo težko, a so se hitro prilagodili. Sem in tja se je potočila kakšna solzica domotožja, a smo poskrbeli tudi za to.
Veseli smo, da so vsi udeleženci šolo v naravi končali zdravi in brez večjih poškodb, navkljub otroške razigranosti in zvedavosti.
Verjamem, da so učenci, poleg likovnih izdelkov in plavalnega znanja, odnesli domov tudi prijetne spomine, ki se jih bodo še dolgo spominjali.

Foto, video: Borut Pihlar

 

 

(Skupno 1.412 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost