Skoči na glavno vsebino

Praznični december nas vabi k širjenju pozitivnega vzdušja in k deljenju majhnih srčnih pozornosti, ki nam narišejo nasmeh na obraz. 

S tem namenom so tudi učenci oddelkov podaljšanega bivanja OŠ Podčetrtek in POŠ Pristava ter udeleženci krožka Ekofrajerji izdelali voščilnice za vse varovance in zaposlene doma starejših občanov Šmarje pri Jelšah – enote Podčetrtek. Unikatne voščilnice in ovojnice so učenci, s posebno pozornostjo in z mislijo na varovance doma, izdelali sami ter voščilo napisali lastnoročno. Ob ustvarjanju so se razvijali zanimivi pogovori o staranju, starostnikih, medgeneracijski pomoči in sodelovanju. 

Učenci 1. in 2. c razreda, pa so se tudi letos pridružili projektu Božičkova pošta, ki poteka že dvanajsto leto in spodbuja najmlajše k pisanju z roko in razmišljanju o dobrodelnosti, s katero lahko pomagamo sočloveku. V okviru projekta so prvošolci in drugošolci narisali risbice in pisali Božičku. Razmišljali so o dobrih delih. Vsem sodelujočim v Božičkovi pošti bo Pošta Slovenije podarila virtualni ogled pravljice Zajčkova hišica, pod pokroviteljstvom Lutkovnega gledališča Ljubljana. Poučno in srčno pravljico, ki govori o tem, kako se lahko vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo, ter o tem, kako lepo in pomembno je, da si takrat pomagamo.

Besedilo: Ajda Kolar, Suzana Pirman

Foto: Maja Strašek, Ajda Kolar

 

(Skupno 409 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost