Skoči na glavno vsebino

Na pobudo gospe ravnateljice Sonje Švajger smo učiteljice naravoslovnih predmetov na Osnovni šoli Podčetrtek prijavile pet vedoželjnih osmošolcev na projekt Veselje do znanosti 2021.

Projekt že trinajsto leto zapored organizira Gimnazija Celje – Center, ki se zaveda, da se ne učimo samo, da bi vedeli, temveč da lahko svoje znanje tudi koristno uporabimo v praksi.

Zaradi trenutnih razmer, ki vladajo v slovenskem prostoru, ni bilo srečanja mogoče izpeljati v živo, in je le-ta potekal na daljavo, v ponedeljek, 15. 3. 2021. V uvodnem delu video-srečanja so tekmovalci prejeli kratka navodila s strani koordinatorjev Uroša Kuzmana in Aleša Novaka. Nato je sledil spletni kviz Od teorije do prakse s Kuzmanom in Novakom, kjer so učenci aktivno sodelovali. Ekipo naše šole, imenovano »Brihte iz Podčetrtka«, so sestavljali Nina, Lara, Aleksej, Pavel in Rok, ki so se med petindvajsetimi sodelujočimi ekipami osnovnih in srednjih šol več kot odlično izkazali in usvojili 5. mesto (3. mesto med osnovnošolci). Za njihovo izkazano znanje jim seveda iskreno čestitamo.

Njihov nadaljnji izziv pa predstavlja izvedba šestnajstih eksperimentov (https://veseljedoznanosti.gcc.si), ki jih učenci lahko izvedejo tudi sami, v svojem (domačem) okolju. Izvedene poskuse posnamejo in jih dopolnijo z razlago. Časa imajo do konca aprila.

Že Albert Einstein je nekoč rekel: “V teoriji ni razlike med teorijo in prakso, v praksi pa je!”

Mentorice: Petra Mirt, Ksenija Antolin in Monika Dobravc

 

VTISI UČENCEV

» Za današnji kviz se nismo rabili nekaj posebej učiti, ampak samo uporabiti tisto znanje, ki smo ga že imeli. V skupini smo sodelovali in se vsake pridobljene točke neverjetno razveselili, ker smo skupaj prišli do pravega odgovora. Zelo mi je bilo všeč in upam, da bo še v prihodnje več takšnih kvizov. » (Nina)

» Današnje tekmovanje se mi je zdelo zabavno in poučno. Lepo je bilo videti, da znamo kljub dolgem času doma še vedno sodelovati.« (Aleksej)

» Fajn je bilo, ker smo dobili nepričakovana in nenavadna vprašanja.« (Rok)

» Super je bilo, ker smo dobro sodelovali.« (Pavel)

» Meni je bilo zelo zanimivo. S tem tekmovanjem pa smo lahko tudi videli, da ne moremo vsi vsega vedeti, in več kot nas je, boljši rezultati so. Pa tudi videlo se je, kdo zna sodelovati tudi z ostalimi.« (Lara)

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost