Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 11. oktobra 2018, je prvič v tem šolskem letu zasedal Otroški parlament. V uvodu so mladi parlamentarci pogledali malce nazaj in razpravljali o osrednji temi preteklega šolskega leta (Šola in šolski sistem), v nadaljevanju pa so svoja razmišljanja usmerili v podtemo ODNOSI V ŠOLI, ki bo tudi rdeča nit letošnjega otroškega parlamenta.

Učenci so si bili enotni, da na njihovo počutje v razredu in šoli v enaki meri vplivajo tako odnosi z vrstniki kot tudi odnosi z učitelji in drugimi zaposlenimi na šoli. Občutek sprejetosti in dobro počutje v vrstniški skupini pa je eden ključnih dejavnikov za zavzetost učencev za šolsko delo in njihovo uspešnost.

V okviru otroškega parlamenta bodo potekale različne dejavnosti. Pričeli bomo v mesecu novembru s predavanjem o medvrstniškem nasilju, ki ga bo za učence drugega in tretjega triletja izvedel gospod Janez Pravdič. Pri razrednih urah pa se bodo učenci pogovarjali o odnosih, s pomočjo ankete bodo izmerili razredno klimo, si ogledali film in še kaj. O izvedenih aktivnostih in zaključkih bodo predstavniki oddelčnih skupnosti poročali na srečanju šolskega parlamenta, marca pa se bosta naša predstavnika udeležila regijskega otroškem parlamenta.

                                                           Mentorica otroškega parlamenta: Saša Sotošek, prof.
Foto: Saša Sotošek, prof.

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost