Skoči na glavno vsebino

Naš naravoslovni dan Živim zdravo v 1. in 2. razredu POŠ Pristava smo v petek, 16. 11. 2018 začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki so ga sestavljale sestavine izključno slovenskega – in nekatere tudi lokalnega – izvora (črni kruh, maslo, med, jabolko in mleko).
V nadaljevanju je medicinska sestra Katja učencem predstavila zdravo prehrano in jih seznanila s pravilno držo pri sedenju. Izvedli so tudi nekaj koristnih vaj za hrbtenico. Ob slikah so nadaljevali pogovor o zdravem in nezdravem življenju. Izdelali so prehransko piramido in spoznali njen pomen.
Prvošolci so si nato nadeli predpasnike in kuharske kape. Spretno so olupili in narezali sadje. S pomočjo sokovnika so si pripravili slasten sok.
Drugošolce je obiskala kuharica Alenka in z njeno pomočjo so izdelali zdrav zelenjavno-mesni namaz, ga namazali na kruh, okrasili in z navdušenjem pojedli. Vsak učenec si je pripravil tudi kozarec limonade.
Ogledali so si projekcijo in risanko ter se naučili, da so zdrava in raznovrstna prehrana, gibanje na svežem zraku, skrb za osebno higieno in dovolj spanja temelji za uspeh.
Medicinski sestri Katji in kuharici Alenki se zahvaljujemo za obisk in za znanje, ki sta ga delili z nami.

Besedilo in foto: Milena Kranjčec, Suzana Pirman

(Skupno 466 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost