Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Podčetrtek smo se v letošnjem šolskem letu prvič udeležili tekmovanja iz angleškega jezika za 7. razred, ki ga organizira Slovensko društvo učiteljev angleškega jezika IATEFL Slovenia, in že prvo leto je bil naš trud bogato poplačan.

Ekipa Underthursdays, ki so jo sestavljali Dejan Drofenik, Julija Strašek, Nino Remih Jagrič, Nick Toplišek in Lili Zupan, se je na razpisano temo »A little kindness goes a long way« tako preizkusila v čisto pravem filmskem ustvarjanju v tujem jeziku. Najprej so se domislili zanimive zgodbe, ki bi odgovorila na vprašanje, kaj lahko storimo kot posamezniki, da pomagamo drugim okoli sebe. Nato so napisali scenarij ter na koncu posneli in uredili najbolj kreativen video izdelek, ki je prepričal državno komisijo in pometel z vso konkurenco 85 ekip iz cele Slovenije.

Tekmovanje zajema pripravo, snemanje in urejanje video posnetka v programu Videoshop. Celoten posnetek mora biti posnet v angleškem jeziku in zadostiti tako vsebinskim kot tudi tehničnim kriterijem. Cilji tekmovanja so širjenje in poglabljanje znanja angleščine, medpredmetno povezovanje, spodbujanje medijske pismenosti ter učinkovito delo v skupini. Ocenjuje se domiselna vsebina, izgovor in slovnična pravilnost govorjenega besedila ter tehnična izvedba.

Ekipa se zahvaljuje tudi Domnu Zupanu za svetovanje in prijazno ponujeno pomoč.

(Skupno 461 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost