Skoči na glavno vsebino

PONEDELJEK, 11. 02. 2019

Pozdravljeni! No, pa smo začeli našo zimsko šolo v naravi, ki smo se je vsi prav na tiho veselili, pa tudi malo bali, saj nismo vedeli, kako bo. Danes smo se prav lepo imeli in vam pošiljamo lep večerni pozdrav za lahko noč, pa pridni bodite!

S kamero smo zabeležili nekaj utrinkov prvega dne – ponedeljka. Vabimo vas k ogledu.

kamera: Milena Kranjčec
David Ivačič
Darko Pepevnik

foto:  Milena Kranjčec

TOREK, 12. 02. 2019

V ponedeljek smo kar dolgo potrebovali, da smo zaspali. In ko nam je uspelo je, kot bi mignil, prišel torek, drugi dan naše šole v naravi. Prebudili smo se že pred časom za bujenje, se uredili, pospravili sobe in odšli na obilen zajtrk. Sledilo je ocenjevanje sob. Ne boste verjeli, ocene so bile kar lepe.
Na hitro smo se pripravili za smučanje. Še vedno imamo nekaj težav pri obuvanju okornih smučarskih čevljev, vendar ob pomoči učiteljev, tudi te uspešno premagamo. Potem pa: pritisni levo, roke na koleno, hop – doooool, dvigni nogo, obrni, ustavi, zavij, skoči, dvigni in zopet pritisni levo, roke na koleno, hop – doooool, dvigni nogo, obrni, ustavi, zavij, skoči, dvigni in tako naprej in naprej…
Popoldan in zvečer pa nam je že kar “pasalo” likovno ustvarjati, na rahlo ponoviti matematiko in zaključiti dan z junaško Piko Nogavičko.
Ampak če dobro razmislimo, smo mi vsi bili danes neustrašne Pike, saj ni kar tako vijugati po belih strminah Ribniškega Pohorja.

SREDA, 13. 02. 2019

Joooj, kot bi mignil,  že tretji dan je za nami. Dan, ki je bil poln zanimivih in vznemirljivih stvari. Ne boste verjeli, da med nami ni več junaka, ki bi ne znal zaviti levo ali desno (V šoli smučanja strokovno rečemo osnovno spreminjanje smeri.) Tudi takšnega ni več, ki se ne bi znal ustaviti (Strokovno se reče kontrola histrosti.). Mogoče je še tu in tam kakšen, ki mu najbolj ne gre pikanje s palico (Strokovno rečemo vbod palice.). Zagotovo pa smo vsi slišali pravljice, ki so jih pripovedovale razredničarke in razrednik, reševali uganke in bili pozno v noč, v strašni trdi temi na nočnem pohodu. Še dobro, da smo imeli s seboj svetilke, saj drugače nas najbrž še ne bi bilo nazaj. No, pa nikar ne skrbite, že spimo. Lahko noč tudi vam!

ČETRTEK, 14. 02. 2019

Četrtek, zadnji cel dan zimske šole v naravi smo namenili v večjem delu zopet učenju smučanja. Trudili smo se še bolj izpopolniti smučarsko tehniko, predvsem pa varno uživati v prečudovitem, skoraj pomladanskem dnevu. Vsi obvladujemo vožnjo s smučarskim trakom, večina pa tudi vlečnico na “krožnike”. Vsi smo prevozili spretnostni poligan in s tem pokazali svoje osvojeno smučarsko znanje, za katerega smo zvečer prejeli zlate smučarske kolajne. Tudi zavrteli smo se ob glasbi. Bil je lep in pomemben teden, ki smo ga preživeli s svojimi sošolci in učitelji. Za vedno nam bo ostal v spominu.

(Skupno 2.281 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost